Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 26 september 2013

Verkligheten bakom Eddie Forsmans sorti


Efter mycket hackande och visande av sina vassa sporrar har de moderata ungtupparna Kjell Wilhelm Ericson och Marcel van Luijn vid en slutlig uppgörelse vid ett internt partimöte förra måndagen lyckats förmå den moderate gammeltuppen Eddie Forsman att dra sig tillbaka från Borgholms kommunledning och ge plats för yngre krafter med vackrare fjädrar. Priset för att få ner honom från sin höga pinne i det kommunala hönshuset torde vara att Eddie får behålla sin post i Regionförbundets styrelse.
Kjell Wilhelm har länge jobbat på att få bort Eddie från dennes ledande ställning bland borgholmsmoderaterna och få honom utbytt mot vännen Marcel och nu har han  lyckats. Att få bort Eddie Forsman ur kommunledningen är vi väl många som är tacksamma för. Kanske att den nya moderatledningen i Borgholm kan passa på att skapa en majoritet för att redan få bort centerpartisterna från deras ordförandeposter i kommunen och Borgholm Energi. 
En del av ovansagda är gissningar från min sida - för moderaterna har lagt locket på - men Eddies egen berättelse inför pressen att han själv redan före sommaren beslutat sig för att dra sig tillbaka från kommunledningen verkar inte särskilt trolig, för varför skulle han då ha hemlighållit sitt beslut för sina partikamrater ända till nu? Han borde ju i så fall redan tidigare ha talat om det för partikamraterna, så att dom redan då kunnat påbörja processen med att få fram en lämplig efterträdare. 
Klart är att Eddie Forsmans situation som moderat topp-politiker i Borgholms kommun blivit alltmer ohållbar sedan han öppet motarbetats av krafter inom det egna partiet. Att det slutade med en rejäl tuppfäktning på det senaste moderatmötet, där Eddie fick retirera och ge upp sin position i kommunpolitiken - för att överhuvudtaget få vara kvar i Regionförbundets styrelse - är en gissning som nog ligger sanningen väldigt nära.                                                                                        
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar