Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 29 januari 2014

Inflytandetoppen, del fyra (av fyra): Äntligen!

Nu så, äntligen kan vi avslöja finalen i tidningen Östrans topprankning av länets mäktigaste personer, hur spännande det nu kan vara.
På femte plats kom Johan Claesson (förra året var han sexa), ägare till CA Fastigheter, och för övrigt min hyresvärd (en alldeles utmärkt sådan!). 
På fjärde plats kom Johan Persson, kommunalråd i Kalmar (som halkat ner ett pinnhål). 
På tredje plats kom vår mäktige landshövding Stefan Carlsson (som tagit sig upp fyra steg från sjunde plats). 
På andra plats kom - precis som förra året - landstingsrådet Anders Henriksson (s). 
På första plats högst upp i "makttoppen" kom även i år Södra Skogsägarnas verkställande direktör Lars Idermark
Själv hade jag tippat lite fel när jag på måndagen i förra veckan skrev att jag trodde att Kalmars kommunalråd Johan Persson eller landshövding Stefan Karlsson skull komma etta. Såvida det inte skulle bli Malin Almqvist, som dom båda delar mellan sig (fast på olika sätt). Men nu kom ju landshövdingen och Johan Persson bara på tredje och fjärde plats. Och stackars Malin, som är landshövdingens högra hand (tillförordnat länsråd) och ännu mer för Johan P, hamnade först på plats 13. Så fel jag gissat! 
Fast kanske Johan P ligger närmare den högsta makten ändå. Han jagar ihop med Lars Idermark, och man vet aldrig vad grabbarna kan koka ihop.
Sammanfattningsvis är det bara tolv av länets enligt Östran fyrtionio mest inflytelsrika personer som är kvinnor och bara tre av dom fyrtionio bor på Öland. 
Pinsamt, oklart om det är mest pinsamt för verkligheten eller för Östrans redaktion i Kalmar som stått för värderingarna! 
Det kan tilläggas att såväl Lisbeth Lennartsson som undertecknad och Ilko Corkovic kan känna oss helt blåsta i detta sammanhang! Liksom Eddie Forsman och Henrik Yngvesson! Inte ens Lasse Trofast finns med!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar