Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 20 januari 2014

In i helvete

Helvetet kan - om man har otur - vara "dom sista jävla åren" (som dom sjunger i ett träffande roligt nummer med allvarlig underton i årets upplaga av Ölandsrevyn) på ett boende i kommunen. Missa för i helvete inte den bästa revyn hittills som spelas även nästa helg på Harrys i Borgholm!
Men helvetet kan också ha många andra uttryck - som i utställningen "Helvetet" på Galleri Svalan i Borgholm - som ni även kan se nästa helg - där ett antal konstnärer ger sin syn på helvetet. Mörbylångakostnären Bo Mörnerud jämställer det med dom planerade (?) gasborrningarna under Öland. Måtte dom bara aldrig bli av! Mörneruds helvetesbild är dock mer omfattande än så och han har mycket talande kallat verket "Södra Ölands värdsslarv". En annan mörbylångakonstnär - Weikko Kuuzela - räknar upp en lång rad tidningsrubriker som tillsammans kan utgöra ett helvete och illustrerar med sig själv i mitten i något som kan vara en modern variant av Edvard Munchs berömda "Skriet". 
Värdsslarv 
Weikko Kuuzela: "Man behöver inte vara Munch för att upplåta ett skri"
Fast bara ett par grader under nollan så blåser det och är kallt så in i helvete! 

 Foto: Per Lublin
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar