Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 26 januari 2014

VARNING för salmonellasmittad utländsk blandfärs från ICA !!!

Idag kom ett pressmeddelande att ICA återkallar köttfärs. Det handlar om salmonellasmittad blandfärs på hälften nötkött från Irland och hälften fläskkött från Danmark. 
Det är dock bara sådan färs i 2,5 kilos-förpackningar med utgångsdatum 27 januari som nu återkallas. Vilket framgår om Du klickar på pressmeddelandets rubrik.
Jag minns att jag nyligen såg billig blandfärs för 39:50 kilot med ursprung från Irland/Danmark hos ICA Supermarket i Borgholm (som såldes som "lockvara" i större förpackningar) men valde att köpa svensk färs även om den är dyrare. Jag vill ha kvalitet på det som jag stoppar i mig och därför köper jag varken danskt eller irländskt kött. 
Det fanns dock andra som var i butiken som gladeligen hamstrade på sig av den billiga blandfärsen.  
Har just nu avnjutit en läcker taco-paj med innehållet tillagat av den svenska färsen och behöver därför inte för egen del bekymra mig över någon salmonella. Men jag vill passa på att skicka ut denna varning till dom av mina läsare som kan ha salmonellasmittad färs hemma och hade tänkt tillaga den idag eller i morgon! Gör inte det utan lämna tillbaka den i butiken! 
SPRID DENNA VARNING VIDARE! 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar