Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 15 februari 2014

Ett litet lyft vid torget

Var igår på "GT", ett trevligt ställe som innehavaren Kjell Jakobsson (mest känd som rätt och slätt "Jakob") och hans Lisa har inrett på nedre planet under den gamla telegrafstationen vid torget i Borgholm (därav namnet GT).
En enkel krog med det där lilla extra och där man kan prata utan bakgrundsmusik och slipper TV-skärmar med sport.
Väggarna pryds av några uppförstorade fotografier med borgholmsmotiv, som t ex gamla Restis (Badrestauranten), ett av Sveabolagets passagearfartyg (i trafik mellan Borgholm och Stockholm) vid Yttre hamn och snart hundraårig vy över stadens smala och - vid fotograferingstillfället tämligen leriga - utfartsväg från Holgerssonska gården (nuvarande Netto) upp mot Hållstubacken. Bilder som man aldrig tröttnar att titta på.
Både prisvärt och gott var att för endast en hundralapp kunna få ett glas riktigt gott franskt bubbel (Geisweiler Momopole - Crémant de Bourgogne) tillsammans med en portion stora saftiga grönländska räkor med rikligt med rom. Två hundringar när man var två.
Åretruntöppna (torsdags-, fredags- och lördagsvällar) GT är ett litet lyft för Borgholm!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar