Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 25 februari 2014

Mindre bra: Kommunala verksamheter kvar hos Borgholms Energi

Mindre bra var att det sket sig på fullmäktige med frågan om att ta tillbaka dom kommunala verksamheterna från Borgholm Energi. 
Socialdemokraterna hade hakat upp sig på att det var moderaterna (tillsammans med sina stödpartier kd och fp) som kommit med den motion som nu skulle behandlas efter en rejäl långbänk. Hade det istället varit Ilko Corkovic (s) som kommit med förslaget så hade det naturligtvis blivit annat ljud i skällan. Men då hade väl istället moderaterna röstat emot. Dom blir mer och mer som barnungar ju närmare valet vi kommer. 
Borgholm Energis styrelseordförande Stig Bertilsson (c) stred och fäktade för att behålla dom kommunala verksamheterna under sig och fick stöd av de flesta av centerpartisterna. 
Därmed var utgången given för denna gången. 
Kontentan av debatten var att även om nästan alla var ganska överens om att det varit problem med Borgholm Energi när det gällt skötseln av vissa verksamheter och hur debiteringen gått till, så menade dom flesta att nu skulle Borgholm Energi bättra sig och så skulle allting fungera bra. Sa man. Om man nu själva trodde på vad man sa är en annan sak. Önskedrömmar kanske man kan kalla det.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar