Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 16 februari 2014

Spännande spådomar

Igår hade Ölandsbladet en helsida där det förutspåddes Politiskt kaos i Borgholm och där man förutspådde exakt hur många röster varje parti skulle få i valet. 
Tidningens chefredaktör Peter Boström och mångårige medarbetaren Michael Ståhl har gjort artikeln, som andas Micke Ståhls beräkningar och Peter Boströms spetsfundiga kommentarer.
Det är alltid trevligt när det fokuseras på hur viktig kommunalpolitiken egentligen är i vår kommun. Naturligtvis är det också positivt utmanade med lite spänning. 
Att Ölandspartiets nuvarande tre platser i kommunfullmäktige enligt denna spådom reduceras till en efter höstens val är dock ingenting att ta på för mycket allvar. Ölandsbladet har hittills alltid räknat ut Ölandspartiet ett halvår före ett val, men varje gång har partiet gjort ett betydligt än vad tidningen räknat med. 
Tidningens spådomar för övriga partier på den kommunala arenan vill jag vänta med att kommentera till i veckan som kommer - när Vänliga veckan är slut! 
Vill idag inte skriva annat än vänligheter. 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar