Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 23 mars 2014

Återinförande av pedagogiska måltider?

Imorgon måndag avgörs i kommunfullmäktige om det ska återinföras pedagogiska måltider i kommunens skolor, vilket innebär att lärare äter tillsammans med eleverna i skolmatsalen samtidigt som lärarna då inte behöver betala för maten. 
För drygt ett år sedan avskaffade utbildningsnämnden av besparingsskäl dom fria måltiderna för lärare i skolmatsalen. Lärarna skulle därefter betala 25 kronor för sin matportion när de åt tillsammans med eleverna.
Detta fick till följd att lärarna istället valde att ha med egen "matbytta" eller smörgåsar till skolan som de åt på lärarrummen och kommunen fick betala för en massa mat som sedan fick slängas eftersom lärarna inte ville betala för att sitta och äta med eleverna.
Samtidigt har det blivit mera oordning i skolmatsalen och p g a bristande tillsyn vid skolmåltiderna är det mera oklart om barnen får i sig den mat som dom behöver för att orka med skoldagen.
Tycker Du att dom fria måltiderna för lärare som äter tillsammans med eleverna i skolmatsalarna ska återinföras? Du kan delta i en omröstning högst upp i vänsterspalten från och med nu. Omröstningen avslutas i morgon måndag kl 17.30.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar