Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 21 mars 2014

En kväll i Södvik

Igår kväll hade vi möte i Södviks mysiga bageri och kunde bjuda ett antal Persnäsbor på fika med bageriets eget bröd. Bageriet höll särskilt kvällsöppet för nya Ölandspartiets skull.
Det stora samtalsämnet i Södvik var förstås förskolan Gläntan där utbildningsnämnden borde ha känt till att lokalerna var uppsagda av hyresvärden (filadelfiaförsamlingen) redan tidigt i höstas och borde ha sett till att lokalfrågan i Södvik redan hade ordnats på ett tillfredsställande sätt. Viss oklarhet rådde om till vilket datum förskolan måste ha flyttat, om det var före första september eller före första oktober. Närvarande föräldrar hyste nu stor oro för inget skulle hända innan dess och vill ha besked redan nu. Någon hade talat med Christina Ateva som hänvisat till ett möte som ska hållas i utbildningsnämnden på onsdag. Men vad händer om kommunstyrelsen nu ska över frågan som Lisbeth Lennartsson vill, blir det ny långbänk och nya bråk och ingenting som händer? Det är alldeles uppenbart att det måste till klara besked redan nu i vår! Föräldrarna och barnen har rätt att veta redan nu, föräldrarna måste ju kunna planera!
Det har pratats mycket om den tomma Södviksskolan - som kommunen fortfarande äger - och det har väl setts som ett huvudspår bland olika alternativ som föräldrarna har föreslagit att förskolan nu fick flytta in där. Rykten har samtidigt cirkulerat om hur skolan rensats på allt innehåll så att det inte ens fanns toaletter kvar, att det var mögel och förstört under den tid som skolan stått tom. En av de närvarande har dock nyligen varit inne i skolbyggnaden och kunnat konstatera att toaletterna var intakta och att det inte fanns någon mögellukt. 
Lite målarfärg och gardiner är kanske allt som för att kunna flytta över Gläntan till Södviksskolan? Oklart hur det är med köket och vad som behövs. 
Bland föräldrarnas olika alternativ fanns förskolan i Löttorp definitivt inte med.
Fick också veta att det funnits mer intresse av att använda gymnastiksalen vid Södviksskolan än vad som framkom när kommunfullmäktige häromåret beslutade att den inte längre skulle få hyras ut. Då hette det att det var kostsamt att värma upp den, men igår kom det fram att värmen stått på för fullt i Södviksskolan och fortfarande gör det, så varför man nu brassar på för kråkorna när byggnaderna inte används är svårt att förstå. 
Det känns bra att kunna få info på lokal gräsrotsnivå om förhållanden runt om i kommunen. Det finns mycket att göra!
På onsdag kväll bjuder vi in till möte i bygdegården i Löttorp. Fast då endast med "köpebröd" till fikat. Vårdcentralen där tillhör nog det som då kommer på tapeten. Bland mycket annat.
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar