Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 21 mars 2014

Lyckad träff hos IOGT i Borgholm

Igår förmiddags var det ännu en "dagträff" som jag var inbjuden till. Nu var det till IOGT-lokalen i Borgholm, och här skulle jag prata om nya Ölandspartiets politik, ett nog så viktigt ämne att utveckla eftersom väljarna ska få ta ställning i höst. 
Sanningen är dock att vår valplattform ännu inte är färdig, utan alla som kandiderar för partiet måste få säga sitt först så att vi tillsammans tar fram ett gemensamt valprogram som vi alla kan stå för. Det vill säga det som är viktigast, det får bli vår gemensamma politik. Sedan är det naturligtvis fritt för oss att tycka olika i andra frågor, men det säger ju sig själv. 
Med detta förbehåll fick jag i alla fall tillfälle att tala för vad jag själv står för. Fick en hel del frågor och kände att vi i lokalen tyckte ganska lika om det mesta. Sådant känns ju bra. 
Det var väldigt lite som kom att handla om sådana frågor som står på nykterhetsrörelsens dagordning, men ett gemensamt önskemål var naturligtvis att det måste finnas någonstans för ungdomar att samlas i Borgholm  när dom har blivit för gamla för fritidsgården. Någonting annat än att bara gå och vänta på att få rätta åldern för att bli insläppta på pubarna. Kanske en öppen allträfflokal för alla åldrar.
Så kom till sist den obligatoriska frågan, nämligen vad jag tycker om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Mitt svar är tydligt: Det som får produceras på gården ska också få säljas i gårdsbutiken. Men inga andra alkoholhaltiga drycker än gårdens egna produkter. Den som besöker en vingård ska naturligtvis få möjlighet att köpa med sig en eller annan flaska av gårdens egna vin.
Tror inte att detta - med den begränsningen - skulle orsaka några som helst problem ur nykterhetshänseende och tyckte faktiskt att jag fick visst medhåll. Till och med i en IOGT-lokal! 
Sammantaget en mycket givande förmiddag och ett bra initiativ av IOGT-NTO att bjuda in företrädarna för de olika partierna till att presentera sin politik före valet. 
När dom innan valet fått säga vad dom vill göra kan det ju vara på sin plats att året efter valet bjudas in och få berätta vad av detta som dom då har gjort eller börjat göra. Sådde det lilla fröet igår och jag tror att jordmånen var så god att det kommer att gro till färdig planta!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar