Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 24 april 2014

Ge hemtjänstpersonalen bättre tid för matlagningen!


Som framgår av tidningsuppslaget i föregående inlägg:
395 kronor - inte ens fyra hundralappar - får utbildningen i matlagningskonsten kosta för var och en av de hemtjänstanställda som från och med den 5 maj ska laga maten till våra stackars hjälplösa äldre som tydligen inte har någon talan längre.
Det är en ynkedom att utsätta våra äldre för denna standardsänkning som det måste innebär. 
Ska hemtjänsten laga maten hemma hos de gamla, så måste den ges minst dubbelt så mycket tid för detta per "brukare" samt måste hemtjänstpersonalen kostas på en adekvat utbildning för detta! 
Det går med andra ord att skapa många nya jobb inom hemtjänsten i vår kommun, så att tiden räcker till för alla! Det är våra äldre värda!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar