Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 24 april 2014

Trolleri med en halv dags utbildning...

Jag hade ju hört om det tidigare, att kommunens hemtjänstpersonal skulle få en halv dags utbildning för att lära sig laga mat åt de gamla, men hade svårt att tro att det verkligen kunde vara sant. Hur ska man kunna lära sig att laga god och näringsrik mat till våra äldre enligt kommunens kostpolicy på endast en halv dag???
Men idag kan vi läsa om det i Barometern och Östra Småland: 
Inspirerande? Kanske inte för dem som får en omöjlig uppgift...
Det är ju så att man baxnar! På en halv dags utbildning ska kommunens hemtjänstanställda plötsligt vara kapabla att på tjugo minuter laga en hemtjäntberättigad medborgares dagsbehov av mat i enlighet med kommunens antagna kostpolicy som bl a säger att
  • Näringsberäknad grundmatsedel som följer de svenska näringsrekommendationerna ska finnas
  • Måltiderna ska spegla det svenska och öländska kostkulturarvet
  • Inköpsansvariga ska följa framtagna mål som är beslutade av kommun-fullmäktige, på 25 % ekologiskt producerade livsmedel på sikt ska detta gälla alla varugrupper
samt för de äldre:
  • Det bör finnas två rätter att välja på
  • Maten ska vara variations- och smakrik
  • Maten ska vara aptitlig för ögat
  • Maten ska vara färgrik och synas på tallriken.
Hur kan någon inbilla sig att detta trollkonststycke ska gå att lära sig med en halv dags utbildning? Hur tänker dom egentligen, dom som har beslutat om detta??? 
Man bara undrar! 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar