Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 28 maj 2014

Fel väg för förskolan i Södvik

När Liselotte Claesson, förälder i Husvalla och med barn på förskolan Gläntan i Södvik, igår ställde frågor vid Allmänhetens frågestund i Stadshuset, så svarade Lisbeth Lennartsson att kommunen låg i förhandling med en intressent om att sälja den tomma skolan i Södvik och sedan hyra tillbaka cirka 380 kvadratmeter till förskolan plus inhägnad lekplats. Klicka här och lyssna!
Förfarandet är ju synnerligen märkligt eftersom beslutet att få sälja skolfastigheten är överklagat till högre instans och således inte har vunnit laga kraft.
På frågan om vad hyran skulle kosta blev kommunalrådets svar att det skulle kosta motsvarande 25 000 kronor i månaden med ett kontrakt på femton år.
Vilket enkelt uträknat skulle bli ett belopp motsvarande fyra och en halv miljon för en femtonårsperiod.

Och vad händer efter femton år? Ska hyran höjas till den dubbla eller ska förskolan åter bli husvill? 
Vore det inte bättre om kommunen själv bekostade nödvändig upprustning av skollokalerna för förskolans behov och sedan kunde ha förskolan i egna lokaler och slippa vara beroende av en hyresvärd?

Jo definitivt!

Det är bättre att kommunen satsar pengar på erforderligt innehåll i förskoleverksamheten än att slänga dem i gapet på hyresvärdar. 
Det finns bara en sak för kommunen att göra när det gäller förskolan i Södvik, det är att sätta igång att göra i ordning lokaler för den verksamheten i Södviksskolan. Samt fixa lekplatsen. Själv och nu!!! Så att förskolan kan flytta över dit till hösten!!!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar