Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 28 augusti 2014

Den traditionella valdebatten i Löttorps bygdegård

Intresseföreningen Ölands Norras traditionella valdebatt mellan alla partierna - i år med tre nya - hölls i Löttorps bygdegård igår, proffsigt ledd av Ulf Wickbom som moderator (för andra gången i ordningen).
När kommunpolitiker egentligen inte har så mycket att komma med, så brukar dom alltid slå varandra i huvudet med rikspolitiken, men Ulf lyckades stoppa både Ilko Corkovic (s) och Marcel van Luijn (m) när dom försökte ta till det knepet! Tanken var att debatten skulle handla om vad som kan göras för utvecklingen på norra Öland, men mycket halkade ofrånkomligt in på det stora riskprojektet Resedan och Borgholm Energi, vars ordförande Stig Bertilsson satt i panelen som företrädare för centern och såg allt i de ljusaste färger. 
Varken moderatorn eller arrangörerna hade något emot att jag filmade valdebatten, som nu sänds ut till alla som vill se. 
Klickar Du här kan Du följa debatten i första halvlek. Klickar du här kan Du se andra halvlek efter kaffepausen (bortsett från att Ulf Wickbom och ytterligare någon vid ett par tillfällen skymmer kameran med ryggen).

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Hej Per,
    Min tanke med diskussionen om Resedan var att visa hur den binder upp finansiering som annars kunde kommit hela kommunen tillgodo. Man kunde t ex haft pengar att själva renovera Södviksskolan och ny förskola i Runsten samt lägga ner fiber i samband med VA-utbyggnaden. Nu finns istället inga pengar till något annat. /Tomas Lind

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tomas!

      Jag ser inget fel i att Resedan togs upp i sammanhanget.
      Tvärtom var det bara bra att så många som möjligt kunde få situationen klar för sig. Så därför var det ju "ofrånkomligt" att riskprojektet Resedan kom med i bilden.

      Vi ÖNSKAR naturligtvis alla att samtliga bostadsrätter i Resedan någon gång så småningom ska bli sålda till ett pris som motsvarar våra kostnader för dem, men tyvärr verkar det inte särskilt troligt att det ska kunna bli så. Och då blir det i slutänden vi kommunmedborgare som måste stå för kostnaderna.

      Stig Bertilssons påhopp mot Dig i det sammanhanget tycker jag var ruskigt oförskämt, Ansvaret ska självfallet utkrävas av dom som ansvaret har, inte av den som råkar säga sanningen! Men Stig verkar ju inte det minsta ångerfull över den stora risk som han tillsammans med bl a Ilkos parti har utsatt oss kommunmedborgare för. Tvärtom verkar han vara mallig över det hela.

      Beträffande fiberutbyggnaden är jag rädd för att kommunen har bundit ris för egen rygg genom avtalet med Telia i vintras, där kommunen har frånsagt sig möjligheten att själv bygga ut bredband. Återigen kommunfullmäktigebeslut som har missgynnat kommunens glesbygd och utvecklingen utanför Borgholms tätort.

      Hälsningar
      Per L

      Radera