Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 27 augusti 2014

    
Oppositionsledaren:

Nu har valtåget rullat igång! 

Så har valtåget rullat igång!
  
Idag startar förtidsröstandet i Borgholms kommun!

Från klockan 9 idag och fram till valdagen kan Du rösta på ICA i Byxelkrok och från och med klockan 10 på biblioteken i Löttorp och Borgholm.
  
Ingen behöver längre vänta till valdagen!
  
Skulle man råka ångra sin förtidsröst går det alltid att ändra sig på valdagen genom att rösta i den vanliga vallokalen då. Isåfall öppnas aldrig kuvertet där man lagt sina förtidsröster.

Hur man ska rösta i kommunvalet borde inte vara något större problem. Däremot kan riksdagsvalet i år te sig mer problematiskt än någonsin för väldigt många. Partierna ter sig i stor utsträckning lika som bär och dom olika partiledarna kan verka vara lika goda kålsupare allihop, alla utrustade med välsmort munläder.

En del kan därför bli tveksamma till om dom alls ska rösta.
  
Men även om riksdagsvalet ter sig svårt, så bör vi vart fall inte tveka att använda våra kommunvalsedlar. Där kan vi faktiskt göra skillnad i vår vardag på hemmaplan, göra skillnad i våra möjligheter att kunna bestämma över vår närmiljö och göra skillnad när det gäller hur våra skattepengar ska användas. Kommunalskatten är den skatt som dom flesta av oss betalar och där måste vi medborgare få ha något att säga till om!
  
Samma gäller för dom som är tvärsäkra på hur dom ska rösta i riksdagsvalet. Dom behöver sannerligen inte rösta likadant i kommunvalet. I kommunvalet är det lokala partier som gäller om det ska hända något!
  
För oss här i Borgholms kommun på Öland är kommunvalet det absolut viktigaste valet!

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!
   
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar