Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 31 augusti 2014

    
Oppositionsledaren:

Om att strypa den fria debatten! 

Den som trott att det här med att strypa den fria debatten endast är något som hör utpräglade diktaturstater till har nog anledningen att tänka om lite. Gårdagens händelser på torget i Borgholm ger en tydlig vink om detta.
  
Det tillhör nämligen varje demokrati att tillåta en fri debatt att blomstra. Vilket tydligen inte alla politiker har förstått. När makthavare i en kommun som vår vill slippa debatt, då vägrar dom helt sonika att anta utmaningar om att debattera sin politik. I varje fall när dom tror att debatten kan bli så närgången att dom riskerar att komma till korta. 

När så utmanarna inte har någon att debattera med, så tror makthavarna att dom ska slippa debatten. Lyckas detta trick så har dom makthavande också lyckats strypa den fria debatten. Vilket uppenbarligen är deras syfte.
  
Vad dom inte förstår är att dom binder ris åt sin egen rygg. När dom vänder den fria debatten och därmed sina medborgare ryggen, så kommer också medborgarna att vända ryggen mot dom!


Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!
   
Vill Du läsa fler av mina Oppositionsledare, klicka här!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar