Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 21 augusti 2014

Unikt geologiskt område: Rällaskogens grundvatten behöver skyddas!


Rällafältet är ett unikt geologiskt område var rubriken på en högst läsvärd artikel i Ölandsbladet i tisdags. Det handlade om det som vanligen brukar kalla för Rällaskogen, ett tre kvadratkilometer stort område som enligt pensionerade geologen Lars Rudmark saknar motstycke på Öland. Dess djupa sandlager, sanddyner och mycket vatten ger det en unik natur med många ovanliga växter och insekter. Här finns grundvatten av god kvalitet som riskerar att skadas av den tilltänkta nybyggnation som Rällaskogens Vänner har överklagat. 
Av kommunens politiker är det bara Ölandspartiet som har gått emot planerna på att uppföra ett sextiotal fritidsbungalows i skogens norra del. Här har det så kallade Miljöpartiet verkligen svikit det som dom borde stå för. Samtliga politiska partier borde ha respekterat lokalbefolkningens önskan om att bevara skogen om dom vill kalla sig demokratiska. Demokrati är ju att folket ska få bestämma, inte att folkets vilja ska köras över!
Saken ligger nu för prövning i högsta instans. Vi får hålla tummarna för att Rällaskogens Vänner vinner och att Rällaskogen blir bevarad i sin helhet och grundvattnet därmed får det skydd som det behöver!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar