Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 oktober 2014

Varför inget Ölandsnytt?

Annat var det förr. Då tävlade Smålandsnytt med TV4Nyheterna Kalmar om att förse tittarna med nyheter även från vår sida av Ölandsbron. Det gjordes flera reportage från kampen för att bevara Rällakogen och det behövde inte hända mycket i Borgholm så var TV-kamerorna här.

Ibland var det pinsamt. Som t ex när jag blev ledsagad ut från ett kommunfullmäktigemöte av polis för att en halsstarrig kommunfullmäktigeordförande inte ville tillåta att jag filmade sammanträdet. Vart jag kom i Sverige blev jag sedan igenkänd. Inslaget hade gått vidare ut i rikssändningarna, gång på gång en hel kväll.

Men sammantaget måste man säga att det är bra med en bred TV-bevakning där även lokala nyheter har sin givna plats. Folk ägnar nog så mycket tid framför TV-rutan och borde då också kunna få lite annat till livs än bara inredningsprogram, fåniga utslagningstävlingar, deckarserier, reklam för andra TV-program, riksnyheter och allt vad det kan vara som händer någon annanstans än här. Lokal reklam blir vi påmatade men lokala nyheter ser vi inte mycket av i TV-rutan!
Varför inget Ölandsnytt? 
Vill Du kommentera, klicka här!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar