Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 24 februari 2015

Bylund frikänd i tingsrätten från åtal för rattfylleri!


För en halvtimme sedan - närmare bestämt kl.11.00 - offentliggjordes i Kalmar tingsrätt dom i målet mellan åklagaren och Borgholms kommuns utbildningschef Lars Bylund, där den senare stod åtalad för rattfylleri. 
Åtalet ogillades eftersom domstolen inte ansåg det kunde stå utom rimligt att Bylund kört bil med alkohol i kroppen. Domstolen ansåg med andra ord att den historia som Bylund drog om att han druckit alkoholen först efter att han stannat bilen och medan poliserna gick fram emot honom kanske inte var en skröna. Därför valda man att frikänna honom! 
Gissa om det blir många fyllekörare som i framtiden kommer ha en Mer-flaska med vin i framsätet och hastigt föra till munnen och klunka när de hamnar i en poliskontroll och sedan åberopa Lex Bylund! 
Om inte åklagaren överklagar och får Bylund fälld i hovrätten, förstås!

  Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar