Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 25 mars 2015

Ilkos flygäventyr på väg mot Bromma och lite sensmoral

I måndags skulle vårt kommunalråd Ilko Corkovice resa till Stockholm för att vara med om ett konferensjippo i SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) regi som kallas "Ordförandedagen" och som skulle vara igår. Därför steg han ombord på ett flygplan som skulle ta honom direkt till Bromma. Var det meningen. 
Men efter tio minuters färd genom luften slocknade en av flygplanets motorer och flygresan höll på att sluta i katastrof.  Med ond bråd död eller skador för livet för dom femtiotalet ombordvarande på flygplanet, tragedier för deras familjer och anhöriga och med ett hårt slag för vår kommun. 
Nu gick det lyckligtvis bra och flygplanet kunde vända och landa i Kalmar utan problem.  
Två sensmoraler kan vi dock dra av det hela:  
Den ena är att kommunalråd bör nog hålla sig hemma och inte resa på konferenser land och rike kring. Av Ilkos egna kommentarer till pressen efter flygincidenten att döma verkar det som att han själv nu har börjat inse detta. Dock drog han ändå samma dag iväg till Stockholm med bil istället.  
Den andra sensmoralen är att om man ska från Öland till Stockholm och vill säkert komma fram i rätt tid så ska man satsa på Silverlinjen och inget annat!
 Vill du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar