Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 mars 2015

Ört Auer lkväll

Ikväll är det dags för Ört Auer ("Släcktimmen") igen. Då släcker vi lyset kl 20.30 och visar att man bör och kan vara mer sparsamma med energianvändningen än vad vi vanligtvis är. Att vara aktsamma om jordens resurser och inte förbruka mer än som behövs är helt nödvändigt både för klimatets skull och för att jordens resurser inte än oändliga! Man behöver inte vara något snille för att inse detta.
Det här är en världsvid manifestation som blir större år från år! Och som får allt fler att tänka om och vara klokare - även i sin dagliga vardag!
Såg att något "ljushuvud" hade skrivit på FaceBook och förklarat sig inte ämna delat i årets manifestation med hänvisning till hur fel det blir när alla efter den timmen samtidigt tänder elen igen exakt klockan 21.30.
Men vad är det som säger att alla måste tända alla lampor och slå på alla TV-apparater och all annan belysning just då? För egen del tänker jag nog gå till kojs innan den släckta timmen är slut och dom som vill stanna uppe lite längre kan ju faktiskt fortsätta att ha det mysigt i stearinljusens sken! Man kan ju faktiskt också överleva utan att TV:n är igång! Våga prova!  
Och glöm inte att den officiella tiden skjuts framåt en timme inatt! Det kallas att det blir sommartid! Tycka vad man tycka vill!
Vill du kommentera, klicka här!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar