Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 23 april 2015

Full fart vid sockenrådsmöte i Högby

Sex bamsesmörgåstårtor gick åt vid sockenstämman i Högby socken igår. Men så var det också cirka sjuttio personer församlade i Löttorps bygdegård. Mötet leddes av vice ordföranden i beredningsgruppen för landsbygdsutvecklimg, Carl Malgerud, eftersom gruppens ordförande, Ilko Corokovic, var på ett annat möte i Stockholm.
Kring nio olika bord diskuterade man gruppvis fram vad som kan vara tillgångar och möjligheter för bygden och sedan lade man ett antal skarpa förslag om vad kommunen borde göra för socknen och för norra Öland. Jättebra! 
Deltagarna var i olika åldrar från 3 - 4 månader och långt upp i åttioårsåldern. 
Yngst vid sitt bord: Daphne, 4 månader
Yngst i hela lokalen: Matilda, 3 månader
Sedan redovisades vad man kommit fram till bord för bord. 




Allt materialet tas nu om hand för att ge underlag för de förslag till åtgärder som beredningsgruppen så småningom ska samlas kring och föreslå kommunfullmäktige. 
Som avslutning fick deltagarna fylla i en enkät om vilka var och en ansåg som de fem viktigaste sakerna för att driva utvecklingen framåt på norra Öland. 
Verkligen kul att så många medborgare engagerar sig!
Foto: Per Lublin

Vill du kommentera, klicka här!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar