Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 28 april 2015

Verk som inte verkar vilja sköta sina uppgifter

Har fått på förslag - från en anonym kommentator - att publicera det mejl som jag fick i torsdags från en "planerare" på Trafikverket. Det är ju ingen dum idé. Så här lyder mejlet i sin helhet:
Hej Per!

Jag har tagit del av dina synpunkter om rastplatserna på Öland via Annika Canaki, det är jag som är samordnare i regionen för planeringen av rastplatserna, te x. om det ska planeras för nya rastplatser eller om rastplatser ska stängas. Det ska till hösten genomföras en översyn av Ölands rastplatser, en åtgärdsvalsstudie. KravetTrafikverket har är att det ska finnas en rastplats var 40-80 minut eller var 5:e-10:e mil, så är det på hela vårt utpekade rastplatsvägnät. Givetvis är hela väg 136 och 925 med i det vägnätet med tanke på turismen. Och på Öland ligger rastplatserna väldigt tätt, och många är ju som du vet stängda då turistsäsongen är slut. Din synpunkt om att trafikanter blir ”in-lurade” på rastplatser i tron om att det finns toalett där och möts av låsta toaletter är något vi måste se över hur vi då kan informera istället, vi har inte för avsikt att hålla alla toaletter öppna året om, det är för få besökare. Nu är öppettiderna för toaletterna 1 april-31 oktober på de som har sommaröppet. Vi kommer också se över om alla rastplatser behövs. Det handlar om prioritering och då måste vi ta ställning till om alla behöver finnas kvar, eller om vi kan stänga några och satsa mer på andra, det är det studien ska ge oss underlag för.

Vänliga hälsningar

Louise Linderoth
Planerare

Direkt: 010-123 60 80


Trafikverket
Box 366
201 23 MALMÖ
Besöksadress: Nordenskiöldsgatan 4
Telefon: 0771-921 921

Det finns en obehaglig underton i mejlet som säger att medborgarna ska inte komma och ha synpunkter på hur Trafikverket sköter sina uppgifter. Klagar man på hur Trafikverket handhar skötseln av rastplatserna, ja då drar verket helt enkelt in rastplatser! 
Tala om kapitalförstöring! Först investeras det stora kostnader i anläggande av rastplatser med service längs våra vägar. Sen läggs dom ner för att slippa klagomål på skötseln.
Och klaga inte på det bristande underhållet av våra järnvägar för då lägger Trafikverket helt enkelt ner järnvägarna! Det blir väl nästa budskap från något ljushuvud till "planerare". 
Är det inte så att Trafikverket råkar ha för många "planerare" och onyttiga tjänstemän och för lite personal för att utföra de uppgifter som Trafikverket är till för att sköta?
Vill du kommentera, klicka här! 

2 kommentarer:

  1. Tidigare fanns en toalett vid flygfältet, på den västra sidan av 136:an. Varför togs den bort? Nu används avfarter och parkeringsplatser vid Borgehage och Strandtorp. Borde inte planeraren bjudas in till kommunledningen.

    SvaraRadera
  2. Bra idé. Träffar Ilko ikväll och ska framföra den tanken.

    SvaraRadera