Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 29 maj 2015

Hyra paviljong för fyra miljoner utan att ha pengar till det - vad sysslar dom med?

Vid utbildningsnämndens sammanträde igår - som hölls i Rälla skola och där jag var med som ende åhörare - dök ett extraärende upp, där utbildningschefen Lars Bylund (spik nykter verkade det som) tog ledamöterna med överrumpling.   
Trots att utbildningsförvaltningen haft väldigt lång tid på sig för att täcka behovet av förskoleplatser på östra sidan, så blev det märkligt brådstörtat igår. 
Man beslutade på ordföranden Monika Enbergs (s) förslag att äska tilläggsmedel från kommunfullmäktige för en tillfällig lösning bestående av att till en kostnad av fyra miljoner (!) hyra en paviljong som under två år ska placeras intill skolan i Gärdslösa - samtidigt som att utbildningschefen omedelbart skulle få teckna hyresavtal för detta.
Hur tänkte man egentligen i nämnden - om man tänkte alls? Vad händer om kommunfullmäktige skulle säja nej till äskandet och hyresavtalet redan är undertecknat? Hur kan nämnden besluta om att omedelbart teckna ett så kostsamt hyresavtal utan att ha pengarna och utan att heller veta om man man kommer att få pengarna? 
Vad säger kommunens revisorer? Ansvarsfrihet - när den frågan så småningom kommer upp?  

Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar