Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 juni 2015

Som en tunna utan botten

Den blomstertid nu kommer... 
Plötsligt kommer jag - via en viss omväg - att tänka på Klerk, den enögde slaktaren som förekommer i Fritiof Nilsson Piratens novellsamling "Historier från Färs". 
Klerk (som egentligen betyder präst, andligt lärd person eller skrivare) var i novellen en alkoholiserad hustyrann som for runt i bygderna med häst och vagn under sitt yrkesutövande. När han kom hemfarande i berusat tillstånd brukade familjen snabbt springa och gömma sig. Varningssignalen när det var fara å färde var att Klerk då brukade komma inkörande med sitt ekipage rakt genom trädgårdshäcken istället för att runda den. 
Detta var före bilismens och rattfyllerilagstiftningens tidevarv. 
Ytterligare för att citera Piraten:
        "När Klerk drack, drack han mycket. I dryckenskap var han som en tunna utan botten." 
Om det månne stod MER på tunnan? 
För säkerhets skull :-) 
Vill du kommentera, klicka här! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar