Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 september 2015

Kortfattad sammanfattning av gårdagens kommunstyrelsetillställning: Insmusslande av budget och "pudlande" om skolorna

Kommunstyrelsemötet igår blev en ganska långdragen tillställning - framförallt p g a att nästa års budget smusslades in som ett extraärende (även om den inte är slutgiltig än). Kommande investeringar var tydligen så känsliga att vare sig direktsändning eller filminspelning tilläts när man skulle prata om dem, vilket var synnerligen fånigt eftersom inga siffror nämndes. Dessutom har jag väldigt svårt att det ska vara så mycket hysch-hysch när det faktiskt handlar om kommunmedborgarnas pengar. Medborgarna har enligt min mening rätt att veta hur deras poltiker tänker spendera deras pengar!
Det mest intressanta var väl egentligen när man i andra akten skulle få en redovisning av "elevers val av skola", då det blev en hel del "pudlande" som förhoppningsvis kommer att leda till en omprövning av den förda skolpolitiken, så att sjätteklassarna i Gärdslösa, Rälla och Köpingsvik fortsättningsvis inte ska placeras på Slottsskolan och att Runstens skola blir ett snäpp mer än bara förskola. Något som jag hela tiden har kämpat för. För att det ska se lite bättre ut för den kommunala prestigen fick utbildningsnämnden i uppdrag att utreda lite närmare först.
Själv satt jag som åhörare under både första akten och större delen av andra akten - på grund av den uppgörelse som vårt parti har med ett annat parti om delad plats i kommunstyrelsen (för annars hade ju ingen av oss fått vara med) - men mot slutet av andra akten hoppade jag in i leken och "filmkameran" fick sköta sig själv *. Fick då faktiskt möjlighet att påverka lite också.
Återkommer så småningom med lite mer från mötet och avslutar sedan med en meny, där ni som vanligt kan klicka er in direkt på dom olika ärendena. 
TILLS VIDARE får ni hålla tillgodo med ett par något stympade länkar:
Till FÖRSTA AKTEN, klicka här! Film på1 timme och 52 minuter.  
Till ANDRA AKTEN, klicka här! Film på 1 timme och 26 minuter. 
*) Fotnot: Detta misslyckades tyvärr, så både film och sändning bröts i samma stund som jag satte mig vid sammanträdesbordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar