Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 november 2015

Dags för kommunstyrelsen på tisdag med mig bakom kameran

På tisdag är det dags för kommunstyrelsen att sammanstråla på nytt för att fatta en massa beslut. Dock inte med mig som deltagande beslutsfattare.
Själv ska jag istället hålla mig bakom kameran och koncentrera mig på att det blir så bra som möjligt med bild, ljud och direktsändning till er medborgare. Nya Ölandspartiet - som jag företräder - delar ju sin plats i kommunstyrelsen med ett annat parti, och den här gången är det det andra partiets tur att sitta med vid beslutsfattarbordet.
Hur två helt olika partier kan dela på en plats, kanske någon undrar. Men nu är det så att annars hade ingen av oss fått vara med, och då ju en delad plats bättre än ingenting. Tillsammans hade vi tillräckligt underlag i kommunfullmäktige för att kunna få en plats i kommunstyrelsen, där det är viktigt att vara med om man ska kunna påverka kommunfullmäktiges beslut i ett tidigt skede.
Vad är det då som ska behandlas av kommunstyrelsen på tisdag?
Jo bl a är det ett antal medborgarförslag som ska avgöras. Som handlar om t ex utegym i Borgholm (i parken medanför "Restis" där tidigare "Gula Paviljongen" låg), upprustning av Borgholms buss-station, bättre mat till skolelever och gamla, en avdelning på återvinningscentralerna för sånt som går att återbruka samt utskick av särskilda klistermärken för soptunnor, där innehavarna tillåter att folk kan få lägga hundbajspåsar. 
Dessutom ska det beslutas om investeringskostnader för Runstens skola, upprustning av Sjöstugan vid Borgholm och utökning av Skogsbrynets förskola genom nybyggnation. Med mera. 
Mötet äger rum i kommunstyrelserummet på översta våningen i Borgholms Stadshus och börjar kl 13.00. Vem som helst har rätt att närvara som åhörare. 
En länk för den som vill följa direktsändningen på webben kommer att finnas överst här i bloggen på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar