Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 december 2015

Eddie Forsman igen

Har saxat Peter Boströms utmärkta ledarartikel från Ölandsbladet igår som förtjänar att läsas även av dom som inte heter Eddie Forsman eller delar dennes märkliga åsikter om tidningsinsändare. Du som vill höra filmklippet med vad Forsman verkligen sa kan klicka här! 
Här är Peter Boströms ledare:
Anonyma insändare - ett rop på hjälp
Tänkte skriva ett svar till Eddie Forsman om hans syn på anonyma insändare. Så du som inte heter Eddie Forsman eller har något emot anonyma insändare kan sluta läsa här!
För det som hände på Borgholms kommunfullmäktige i måndags kväll är så anmärkningsvärt att det är svårt att ta in. 
En av Ölands mest rutinerade politiker, moderaten Eddie Forsman, stod i talarstolen och sa att anonyma insändare kastar han i papperskorgen. Eddie Forsman är andre vice ordförande i Borgholms socialnämnd. 
Jag känner Forsman sedan gammalt, vet att han inte är rädd för att säga precis vad han tycker och tänker. Det där är något som tidningsmakare uppskattar, för det ger rubriker. 
Har man så många åsikter som Eddie Forsman har, så hamnar man snett någon gång. Uppmaningen att slänga de många anonyma insändarna i ärendet kring arbetsklimatet inom Borgholms socialförvaltning är en av de värsta dikeskörningarna i Borgholms demokratihistoria. 
Anställda är rädda. De är rädda för att få sparken, bli omplacerade, få lägre lön, sämre scheman och att bli inkallad till cheferna för en utskällning efter noter. Det är just det klimatet som de anonyma insändarna och de anonyma rösterna i artiklar beskriver. De här personerna finns, det är människor som lider helvetets alla kval. De är rädda att de blir av med sina jobb, tvingas dra upp sina barn ur skolan och flytta till en annan ort för att få nytt jobb. 
Jag har suttit med de här personerna öga mot öga, jag har hört dem gråta i telefonluren. 
Deras sista desperata hopp är att något ska kunna förändras till det bättre genom en anonym insändare i den lokala tidningen, livrädda för att någon ändå ska kunna ta reda på vem som hållit i pennan. 
De insändarna kastar alltså vice ordföranden i papperskorgen. Jag blir oerhört beklämd, tänker först att jag måste hört fel. Men spelar klippet från fullmäktige i måndags igen och igen. Andemeningen är att insändare utan namn ska vi inte bry oss om. 
Herregud, har socialnämnden verkligen inte förstått någonting? Visst tycker jag att insändare underskrivna med namn är att föredra. Men just när det gäller klimatet inom Borgholms socialförvaltning så är ju själva pudelns kärna att det inte går. Människor är rädda. Det vet i alla fall de flesta av oss andra nu, som inte slänger anonyma insändare i papperskorgen!
För övrigt har Forsman ännu inte förklarat hur man rent praktiskt bär sig åt för att "kasta" en insändare, vilket jag frågat efter i ett tidigare inlägg Eddie Forsman "kastar" insändare - hur bär han sig åt?
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med ang. anonyma insändare, det är faktiskt människor bakom dessa insändare, vilket många lätt glömmer bort. Dessa insändare och åsikter finns också på andra ställen på internet, ex. Flashback, vilket många avfärdar, för att dom är anonyma. Men det är ändå folks tankar och åsikter.

    Mvh Skogåsbon

    SvaraRadera