Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 28 januari 2016

Igår var jag på arbetsmöte med kommunstyrelsen

Igår - onsdag - var jag med på ett arbetsmöte med kommunstyrelsen, en förmiddag när vi inte skulle fatta några direkta beslut utan mera skulle diskutera kring vissa saker som vi kanske kunde bli klokare på. Ett slutet möte utan åhörare där ingen behövde försöka verka särskilt skärpt. 
Det började med en kvarts kaffedrickande. Sen blev det en timmes diskussion om formerna för kommande budgetarbete. Intresset var enormt.

Därefter - efter ytterligare kaffedrickande - blev det dags för att diskutera hur man skulle sätta sprätt på dom 50 miljoner som kommunen - d v s medborgarna - har fått i extragåva från Farbror Staten som belöning för gjorda uppoffringar för att kunna klara hittillsvarande mottagande av asylsökande. 
Nu var det ingen hejd på uppfinningsrikedomen och det verkade av alla förslagen att döma som om dom kring bordet trodde att det i själva verket inte var 50 miljoner utan istället 500 miljoner som vi nu har fått möjlighet att spendera. Kommunalrådet hade fullt sjå att skriva upp alla tipsen på "svarta tavlan" (som nu för tiden brukar vara vit). 
Ett av de många förslagen till lämpligt användande av pengarna som förtjänar att noteras var t ex bredband till Trosnäs (påkommet från en kring bordet som råkar vara bosatt i just Trosnäs). 
Den 12 februari är en förmiddag avsatt för fortsatt diskussion. Kommer att tänka på den gamla barnvisan av den småländske kompositören Felix Körling (1864 - 1937):
Om pappa ville ge ja en femöring vet mamma,
då skulle ja bli så glad så glad så glad,
då skulle ja köpa så mycke med detsamma,
och ja skulle köpa allt vad ja vill ha. 
En docka, en stor, som kan blunda och kan titta,
med kläder så fina skulle köpa ja,
och gräddkarameller jag skulle ge åt Britta,
men hon skulle bjuda ja, när ja vill ha. 
Och mamma skulle få en ny hatt och en ny kappa,
och ja skulle ha en muff som Stina har,
och sen skulle jag visa alltihop för pappa
och ge pappa pengarna som sen va´ kvar.
Klicka här för att lyssna! 
Obs! Hela detta inlägg kan innehålla spår av ironi!  
Foto: Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar