Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 24 februari 2016

Varför ska utbildningsnämnden vara så hemlighetsfull?

I kallelsen (på Borgholms kommuns hemsida) till utbildningsnämndens sammanträde idag stod under Plats och tid för sammanträdet kort och gott enbart Borgholm, 2016-02-24, klockan 13:30. Att klockslaget var felangivet må vara en sak och var ju inte lätt att veta. Men att det inte stod var i Borgholm som sammanträdet skulle hållas var ju synnerligen märkligt - särskilt som första delen av sammanträdet skulle vara öppet för allmänheten att besöka. 
Igår träffade jag nämndens ordförande Monica Enberg (s) på ett annat möte och påpekade då denna brist för henne och fick först då reda på att utbildningsnämndens möte skulle vara i A-huset (förvaltningsbyggnaden på gamla lasarettsområdet).
Hon urskuldade sig dock med att förra gången - då utbildningsnämnden hade sitt sammanträde på Slottsskolan - så var detta angivet i kallelsen. Jovisst, men den gången var det av någon konstig anledning ett slutet sammanträde dit allmänheten inte hade tillträde och således hade mindre nytta av att veta var det hölls någonstans!
Hur som helst så var jag ju där som åhörare på nämndens möte i A.huset idag  för att filma och spela in så att ni bloggbesökare skulle kunna få vara med och följa mötet hemifrån. D v s den del av mötet som var öppet. Sedan blev det slutet - och jag fick gå därifrån - när ett ärende kom upp som hette "Information från verksamheterna".
Varför ska utbildningsnämnden vara så hemlighetsfull? Anser politikerna i utbildningsnämnden att det inte angår oss kommunmedborgarna hur verksamheterna fungerar? 
Plats för läsarkommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar