Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 23 februari 2017

Vilken jäkla tomte!

"- Nämnden i sin helhet ber om ursäkt till barnets föräldrar för att deras barn blivit kränkt", säger Lennart Andersson till Ölandsbladet (Se dagens nummer, sidan 5). 
Som skäl för sin plötsliga omsvängning uppger han att han i förra veckan "för första gången" fick höra den ljudupptagning som BEO (Skolinspektionens Barn- och elevombud) haft som bevismaterial och "utifrån den inspelningen går det inte att påstå att barnet inte blivit kränkt".
"För första gången"! Vilken jäkla tomte! Karlen har suttit på ordförandeposten i utbildningsnämnden sedan i höstas och ända sedan tillträdet suttit med denna surdeg i knät, ett ärende som bland annat resulterat i att förre ordföranden avgick och att utbildningschefen fick sparken (visserligen med en saftig avgångsersättning, men ändå). Då borde väl bland det första han gjorde efter att han kom in i denna position vara att lyssna på inspelningen och bilda sig en uppfattning om vad som hade hänt. Särskilt som det från tjänstemannasidan påståtts att ingenting hade hänt.
"- Det är så starkt. Jag förstår att föräldrarna är väldigt upprörda och jag beklagar att det fått hända", säger Lennart Andersson till tidningen. Om det som fram till helt nyligen enligt Lennart Andersson inte alls hade hänt. 
Vilket jäkla skitsnack han kör med!
Det har läckt ut från nämndens stängda* sammanträde i tisdags att det blev ganska stormigt och att nämnden inte alls var förtjust över Lennarts Anderssons agerande. Framtid Ölands Maria Sten (som var där i egenskap av ersättare) krävde att Lennart Andersson på nämndens vägnar skulle be föräldrana om ursäkt, och detta krav ställde sig övriga nämnden bakom. Så Lennart Andersson hade inget annat val än att ta skeden i vacker hand och rätta sig efter nämnden. 
Detta förklarar bättre Lennart Anderssons plötsliga tvärvändning än den krystade förklaring som han givit till Ölandsbladet!
*) Fotnot: Det finns anledning att återkomma till hur Lennart Andersson helt självsvåldigt förklarade mötet stängt och körde ut media innan mötet hann börja.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar