Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 29 april 2017

Ny sportgren uppfunnen på Öland - Ölandsbladets chefredaktör sverigemästare!

Idag finns en krönika i Ölandsbladet om "Att överleva ett lastbilsflak". där chefredaktören Peter Boström skriver att han gjorde fiasko när han för en vecka sedan skulle tala till publik från ett lastbilsflak i hagelstorm vid ett sportevenemang i Löttorp med mer eller mindre udda grenar som till exempel SM i dikesdykning.
Men det var väl inget fiasko? Peter har ju uppfunnit en ny gren som man kan ha sverigemästerskap i: Tal till publik från ett lastbilsflak i hagelstorm!
Att man inte alltid kan vara säker på att det haglar som det ska vid ett SM är ju inget problem. Med en hjälp av ismaskin och vindmaskin riktad mot lastbilsflaket kan man ju åstadkomma hagelstorm på konstlad väg. 
Vinnare är naturligtvis den som kan hålla sig igång på flaket längst! En sport minst lika ädel som dikesdykning, tjurrusning och gubbsläpning! 
Grattis Peter som blivit den första svenske mästaren i den nya sportgrenen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar