Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 1 april 2017

Renat vatten klart

Arbetena med det nya vattenverket i Sandvik har gått förvånansvärt snabbt och den senaste månaden har det avsaltade vattnet provtestats med fullt godkänt resultat, så kommunrevisor Anders Marell - som tidigare uttryckt farhågor -behöver inte vara orolig när kung Carl XVI Gustaf idag kl 12 anländer till Sandvik för att dricka invigningsglaset innan han inför församlade kommunala högdjur vrider på kranen för att låta det avsaltade vattnet strömma ut i vårt kommunala vattenledningsnät. 
Det känns betryggande inför sommaren att invigningen har kunnat tidigareläggas mot vad tidigare var tänkt. BEAB har all anledning att kunna sträcka lite på sig. 
Måhända stannar kungen på väg till norra Öland till vid OKQ8 i Borgholm och får sig ett glas renat vatten från biltvätten, där vattenreningsanläggningen blev klar nu i veckan. Även OKQ8 har anledning att sträcka på sig! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar