Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 5 maj 2017

Från oläsligt till läsbart

Har fått flera befogade klagomål på att klippet med Hr Stadsrådet Joel Erikssons inbjudan till Hr Statsminister Stefan Löften varit oläsligt p g a textens litenhet, så här har jag därför gjort en avskrift med större text, sålunda lydande:  
Kom hit, Hr Löfven (S)!
Då Hr statsminister Löften nyligen vidtog åtgärder för att öka antalet väljare till vårt parti (S) på mindre orter genom att besöka dessa i egen hög person, anser jag det vara mycket olyckligt, att han därvid ej passade å att göra ett studiebesök här i Grönköping, när han ändå var i närheten.
Å denna plats har vi (S) lyckats skapa ett framgångsrikt samhälle, väl värt att tjäna som föredöme för Stockholm m. fl. oroshärdar. Vi har, som bekant, ett utbrett företagande med bl. a. torghandel, Varuskrapa, svineri å Brylunda, Gårdbergs snickeri och F:a Låsa & Tänger. 
Resultatet i skolorna härstädes har ökat till en mig veterligen oöverträffad nivå, sedan vi för några år sedan lät eleverna själva bli delaktiga i betygsättningen. Även sjukvården fungerar utmärkt, och kommer att bli ännu fördömligare, när vi lyckats bemanna den nya Hälso- & sjukstugan. Faktum är att vården är så populär, att jag skulle tro, längre i köer för att få komma in till doktorn här å orten, än vad som är fallet i de flesta storstäder. 

Så det var ord och inga visor i brevet till statsministern från Grönköpings starke man. 
Så vad har hans kollega i Borgholm Hr kommunalrådet Ilko Corkovic kunnat ha att sätta emot med? Haket kanske? Och "Amerikaparken"? 
Men egentligen var det ett helt annat brev som jag tänkt visa er mina kära bloggläsare och det ska jag be att få återkomma till när jag har hittat det i min något utspridda klippsamling. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar