Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 9 maj 2017

Lennart Sjögren får kommunens kulturpris. Ett stort och varmt grattis!

Så har nu Lennart Sjögren tilldelats kommunens kulturpris för året 2016, vilket i dubbel bemärkelse verkligen kan sägas var på tiden. Motiveringen är som lyder:
Få personer har så många års kulturell gärning som Lennart Sjögren. I sextio år har han verkat som poet och konstnär både nationellt och internationellt. 1957 hade Lennart sin första separatutställning och 1958 kom den första diktsamlingen. Lennart är en av vårt lands främsta poeter. Hans poesi har för det mesta naturen som utgångspunkt. Djur är ofta förekommande, likaså det öländska landskapet. 2017 vid snart 87 års ålder ger han ut sin 35:e diktsamling "De andra trädgårdarna".
Det är ett bra val som kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har gjort. Lennart Sjögren är en värdig efterföljare till Erik Johan Stagnelius som Ölands store poet. Ett stort och varmt grattis till priset!
Per Lublin
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar