Årets sista möten hos kommunfullmäktige, kommunstyrelse och nämnder i Borgholms kommun:
 • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet.*** NYTT MÖTE I NÄMNDEN (sista för året) - måndag den 18/12 kl 9 med start kl 9: Direktsänds från Stadshuset
 • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11. Alltid öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet. Protokoll. *** NYTT FULLMÄKTIGEMÖTE (sista för året) - måndag den 18/12 med start kl 18: Direktsänds från Stadshuset. Ärendelista
 • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten). Protokoll. Inget mer möte före årsskiftet
 • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR! Innehållsmässigt förvanskat protokoll. *** NYTT MÖTE I NÄMNDEN (sista för året) - tisdag den 19/12 kl 13: Frågan är om man kommit på den briljanta idén att då webbsända i egen regi (t ex från det lediga ks-rummet) eller om det ska bli samma cirkus som i november
 • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista UTAN (!) tillhörande handlingar. FILM från öppna delen av mötet. Protokoll. Inget mer möte före årsskiftet
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 10 juni 2017

Ny krock på måndag planerad med flit - nu gäller det förskolan Sandhorvan i Böda!

För två  veckor sedan skrev jag ett inlägg om 

En inbillningsnämnd och en inbillningsförvaltning som styrs av en halsstarrig gammal gubbe  

- d v s utbildningsnämnden och utbildningsförvaltningen som ju styrs av en gammal stelbent s-politisk stöt vid namn Lennart Andersson som inte gillar öppenhet och insyn och som hade kommit på den i hans tycke geniala idén att flytta nämndens sammanträde till exakt samma dag och klockslag som kommunstyrelsen.
Därmed hade den gamle stöten garderat sig att kommunstyrelserummet i Stadshuset skulle vara upptaget. så att hans inbillningsnämnd skulle slippa vara där. I det rummet sitter som bekant en alldeles utmärkt webbkamera monterad som kan  filma och direktsända alla sammanträden, något som han inte gillar.
En väl planerad krock kan det tyckas. 
Dessutom hade Lennart Andersson säkert hoppats att jag i egenskap av ks-ledamot skulle vara i ks-rummet och inte komma med min mobilkamera till hans på papperet öppna sammanträde, som samtidigt skulle hållas i Störlinge. Och som stängdes när jag trots detta kom dit.
-------------------------- 
Men utbildningsförvaltningen har även lyckats arrangera en annan krock och nu gäller det förskolan Sandhorvan i Böda. 
Förvaltningen har nämligen fått i uppdrag av nämnden att göra en översyn av förskoleverksamheten i Böda för att eventuellt flytta denna till förskolan i Löttorp - något som skulle gå  stick i stäv mot kommunens mål för utvecklingen på norra Öland och en levande landsbygd. 
Och för att smidigt kunna hantera de föräldrar i Böda som vill ha kvar förskolan där, så har förvaltningen inbjudit dem till ett informationsmöte för att försöka övertyga dem om fördelarna med att flytta hela verksamheten till förskolan i Löttorp. Och då känns det tryggast för förvaltningen om inga politiker dyker upp som kan tänkas engagera sig för att förskolan i Böda ska få vara kvar. 
Således bestämdes mötet till just den 12 juni, samma kväll som kommunfullmäktige ska ha sammanträde i Borgholm och flertalet kommunpolitiker befinner sig där . Smart, va? Tycker säkert Lennart Andersson.
Jag tycker att det är dj-kligt dåligt! 
Kommentarer

4 kommentarer:

 1. Hur många sitter i fullmäktige av nämndens ledamöter?

  SvaraRadera
 2. Hej Unknown!

  Fem av nämndens ordinarie nio ledamöter sitter också i kommunfullmäktige, nämligen Martin Johansson (s), Eva Wahlgren (c), Emma Jensen (c), Björn Andreen (m) och Sofie Jakobsson (kd).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på detta verkar det mycket oansvarigt att förlägga nämndens möte på samma tid som fullmäktige. Hur kan denna majoritet godkänna detta förfarande?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera