Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 januari 2018

Dåligt agerande från kommunala tjänstemän ska inte få förekomma mot kommunens företagare

En annan - men inte desto mindre viktig - sak är att kommunens tjänstemän (oavsett kön) måste bete sig mer anständigt mot företagarna i kommunen än vad man har gjort gentemot en del företagare längs gågatan - samtliga bosatta och skrivna i Borgholms kommun. 
Det ska bara inte få förekomma - som det har gjort - att nitiska tjänstemän bråkar om hur cafébord ska vara placerade på en betald yta. 
Eller att man driver process mot företagare som vägrar att betala orättmätiga avgifter för skyltar. Och inte ens har vett att be företagaren ordentligt om ursäkt efter att man har förlorat processen! 
Eller att man förföljer en innehavare av butik med orientaliska varor för att man lyckats hitta någon förpackning som saknar svensk text - och sedan hotar med höga viten. Precis som om det skulle ha någon betydelse för en kundkrets där de flesta knappt förstår svenska att det finns svensk text på varorna.
Så här ska kommunens anställda företrädare inte få agera mot företagare i vår kommunen! 
Inte undra på att Borgholms kommun tillhör de sämsta kommunerna i landet när det gäller företagsvänlighet! 
Här måste det verkligen bli skärpning! Kommunala tjänstemän som inte begriper det bör omplaceras till andra arbetsuppgifter ifall dom ska vara kvar i kommunens tjänst!
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar