Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 23 juli 2017

Bara Mässingens avslutning i Societetsparken

Idag på eftermiddagen var det historiskt i Societetsparken. Där hölls nämligen den allra sista konserten med den borgholmska mässingsblåsarsextetten* "Bara Mässingen". Dock inte ens denna gång i bara mässingen, som namnet kanske kunde antyda om man så vill. 
Efter sexton års spelande tillsammans. 
Den stora publiken - bestående av nästan idel gamla borgholmsbor som satt samlade kring den lyckligen återuppståndna springbrunnen i parken - fick lyssna inte bara till mässingmusik utan även höra veteranerna Lasse Henriksson och Jörgen Jannerstrand i små underhållande portioner berätta om sextettens spännande historia genom åren.
Bara Mässingen i sin sista konsert
Vi får hoppas på någon form av fortsättning med mässingsmusik i Societetsparken i framtiden. Gärna som ett ständigt återkommande inslag i den lilla vackra restaurerade musikpaviljongen (till vänster på bilden). 
Här kan ni tills vidare - genom att klicka på de blå länkarna härunder - se och lyssna på några axplock ur det fullmatade program som bjöds idag:
Lite av den inledande marschen 
Mambon "Den ena röd, den  andra vit" efter att Lasse Henriksson presenterat orkestermedlemmarna och Jörgen Jannerstrand berättat hur Bara Mässingen tillkom efter ett kungligt initiativ 
Lite av "Borgholmsvalsen", som Calle Jularbo stal och gjorde om till "Drömmen om Elin" 
Sorglösa Brunn 
Del av det allra sista numret - ett extranummer: "Bömisk polka" även känt som "Rosamunde" med den avslutande fortsättningen
Med lite tur kan det tills vidare också gå att få tag i skivinspelningar på CD med Bara Mässingen. T ex genom att kontakta Leif Ehnemark i Borgholm skulle jag tro. 
Imorgon får det i alla fall bli hängmattan för min del.
Foto och filmsnuttar: Per Lublin
                                       
*) Fotnot: Sedermera sju med en trumslagare
                                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar