Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 28 maj 2018

Varandras motsatser vid samma gata

I lördags firades Näsduksträdets dag med Öppen trädgård hos keramikerparet Annika Liepa och Carl-Olof Damm i deras vackra trädgård Oasen vid Trädgårdsgatan (hörnet Sandgatan) i Borgholm, där näsduksträdet nu blommar för fullt i slutfasen. Ett besök i deras trädgård med härligt porlande vatten i grönskan är alltid en spännande upplevelse.
En bit av Oasen med näsduksträd ...
... där blommorna ser ut som vita näsdukar
På andra sidan Trädgårdsgatan lite längre bort i kvarteret reser sig den bunkerliknande byggnad (mot hörnet Kvarngatan) som fått insändarskribenter att rasa i Ölandsbladet och fått Samhällsbyggsnämnden att prioritera dyrbar sammanträdestid för att på insändarplats gå i försvar för detta hus som nämnden - bestående av sossar, centerpartister, moderater, kristdemokrater och ordföranden Lennart Bohlin (Dåtid Öland) i spetsen* - tydligen anser vara väl "anpassat till stadsbilden och till kultur- och naturvärdena i omgivningen". 
Väl anpassat till omgivningen?
Snarlikt en container på återvinningsstationen på norra industriområdet
Man kan väl utan överdrift sig att Oasen och sistnämnda nybyggnation - med betong ända ut mot tomtgränsen - är varandras totala motsatser.  
Foto: Per Lublin

*)Fotnot: Det ska för riktighetens skull tilläggas att det även sitter en miljöpartist i Samhällsbyggnadsnämnden - Claes Horn af Rantzien - men han var inte med vid det sammanträde när nämnden gav sitt omdöme om detta nybygge. 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar