Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 17 augusti 2013

På måndag morgon börjar höstterminen vid kommunens skolor - även i Runsten!


Förra lördagen skrev jag i denna blogg att

Runstens skola måste hållas öppen minst ett år till

samtidigt som jag förklarade varför. 
En som inte hade fattat detta var den förhoppningsvis snart avskedade utbildningschefen i kommunen, Lars Bylund, som dagen innan hade skickat ut ett brev till dom föräldrar som efter att stängningen av Runstens skola blivit upphävd har anmält till kommunen att dom nu väljer att låta sina barn gå i just Runstens skola. 
Bylund hade nämligen skrivit i brevet att det skolval som föräldrarna hade gjort tidigare i våras skulle fortsätta att gälla och att han tänker låta skolan i Runsten 
vara stängd tills vidare.
Föräldrarna har nu under veckan vänt sig till Skolväsendets Överklagandenämnd, en statlig myndighet som finns i Stockholm, för att hävda sin rätt till fritt skolval och begärt att Bylunds beslut omgående ändras. Att Bylund nu kommer att bli tagen i örat av myndigheten och måste ge sig ter sig uppenbart! 
Klokast för Bylund vore nog att backa redan innan skolstarten på måndag! 
 












Så här ser det sedan igår ut när man närmar sig skolan österifrån .....



..... och så här när man närmar sig den västerifrån:

Fotografier: Per Lublin 2013-08-17
Igår var nämligen Trafikverket ute och satte upp hastighetsbegränsingsskyltar vid Runstens skola igen, så nu är det åter 30 km i timmen som gäller där.  
Det säger ju en del om vad det nu handlar om!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar